Dificultăţi în găsirea noului job pentru studenţi şi absolvenţi

Dificultăţi în găsirea noului job pentru studenţi şi absolvenţi

Vine un moment în viața fiecărui tânăr când decide că este timpul să câștige mai multă independență și să își însușească responsabilitățile unui loc de muncă. Însă, ca orice lucru nou pot apărea și momente dificile. Drumul este anevoios, dar priveliștea de sus merită tot efortul, nu-i așa?

 

Descoperă mai jos 4 provocari care pot apărea și află cum le poți rezolva.

 

CREZI CĂ NU AI ABILITĂȚILE NECESARE

  • Secțiunea de aptitudini și competențe profesionale este de departe cea mai importantă parte a CV-ului tău. De ce? Pentru că specialiștii HR vor să știe ce fel de abilități și competențe vei aduce în cadrul echipei deja formate. Monster recomandă ca înainte să listezi o sumedenie de lucruri pe care le poți face, să îți acorzi 30 de minute pentru a înțelege mai bine care sunt competențele cheie pe care compania le caută și care sunt relevante pentru job-urile pe care ți le dorești. Un lucru important pe care trebuie să îl reții pentru anul 2020 este că flexibilitatea se află pe prima poziție în topul abilităților urmărite de angajatori. Candidații și angajatii vor avea nevoie de o mai mare deschidere și flexibilitate mentală, abilități de învățare și adaptare pentru a reuși să fie inserați pe o piață a muncii mereu în schimbare.

 

ÎȚI ESTE TEAMĂ DE INTERVIUL DE ANGAJARE

  • Interviul cu recruiterul este cel mai important pas din procesul de recrutare. Acesta este momentul în care angajatorul își face o imagine clară despre candidat, în care poate dezvolta mai multe pe baza CV-ului și își poate da seama în ce măsură candidatul este potrivit pentru postul ales. Este important să mergi la interviu cu o doză extra de încredere pentru că este clar că din moment ce ai trecut la următorul pas înseamnă că ai abilitățile necesare pentru jobul ales. Practica (interviurile) te călesc cu timpul. Așa că lasă emoțiile să îți descopere personalitatea, dar nu te pierde de tot cu firea. Gândește-te că nu ești la examen sau la o prezentare de proiect, nici nu esti certat. Consideră că totul ține de psihic. E important să înțelegi în totalitate faptul că oamenii cu care ai interviul vor doar să te cunoască, să vadă ce știi, ce ți-ar plăcea să faci, la ce anume ai fi potrivit, pentru a vedea dacă ți se potrivește rolul respectiv. Înainte de interviu imaginează-ți care e cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla și explorează emoțiile respective. Pregătește-te cu informații și întrebări (despre companie și despre rol, citește anunțul cu atenție, despre CV-ul tău și competențele, pregătirea ta, despre proiecte, chiar șipersonale), numără până la 10 și respiră adânc de mai multe ori. Nu îți seta așteptări exagerate sau nerealiste pentru tine și pentru performanța ta în timpul interviului. Nu există răspunsul perfect, nu există întrebări stupide pe care le poți pune, nu o să fie unicul interviu din viața ta și nici singura companie la care te vei putea angaja. Nu ai nimic de pierdut, doar de câștigat. Ce câștigi din fiecare interviu susținut? Încredere în tine, fluență în vorbire, rezistență la stres, perseverență. Îmbracă-te lejer, dar decent. Nu are rost să adaugi disconfortului emoțional și pe cel fizic. Cere apă și bea din ea pe parcurs. Respiră și concentrează-te câteva secunde pe respirație când simți că te copleșesc emoțiile. Încearcă să observi gesturile care apar când ai emoții (mototolitul cărții de vizită, trasul de degete, joaca cu pixul, bâțâitul piciorului) și controlează-le.

 

TE SPERIE DISCUȚIA DESPRE SALARIU

  • Unii recruiteri spun din start care este salariul pentru funcția la care candidezi, ca să nu creeze așteptări greșite din partea candidaților. Alți recruiteri adresează această întrebare la finalul discuției. Dacă nu știi exact cum să aduci în discuție acest subiect, cel mai bine îl lași pe recruiter să inițieze discuția. În ceea ce privește cum te evaluezi ca să știi ce salariu să ceri, cel mai bine este să începi cu un research al domeniului și al pieței pentru a afla care sunt salariile pe care le oferă de obicei companiile. Daca știi ce ți se cere (responsabilități, atribuții) și cât știi tu să faci efectiv din ce ți se cere (studii + experiență practică), atunci te poți autoevalua foarte ușor.

2

NU AI EXPERIENȚĂ PROFESIONALĂ

  • Dacă te temi că iți va fi greu să găsești job-ul potrivit pentru că nu ai experiență profesională necesară trebuie să știi că nu este nicio problemă. Recruiterii nu se așteaptă ca atunci când parcurg CV-ul unui candidat entry-level să găsească ani și ani de experiență, în diferite domenii. Îți poti face remarcat CV-ul folosind câteva strategii precum: Să menționezi cursuri de la facultate, studii extracurriculare sau orice alt lucru care poate fi relevant pentru job-ul la care aplici (traininguri, școli de vară etc) Menționează specializarea facultății, cursurile pentru care aloci mai multă atenție. Aici poți include și rezultate extraordinare pe care le-ai avut, burse de merit, sesiune de cercetare Experiențele internaționale, fie ele Erasmus sau Work and Travel pot reprezenta un plus. Detaliază experiența ta în programele de practică de la facultate și/sau experiența proiectelor extracurriculare în care te-ai implicat. Cel mai important criteriu în recrutarea juniorilor pentru angajatori este experiența de lucru anterioară, care în cazul candidaților entry-level se traduce în joburi part-time, programe de internship, stagii de practică sau implicare în ONG-uri.

Pentru al doilea an consecutiv experiența de lucru anterioară (job part-time, programe de internship, stagii de practică, implicare în ONG-uri) este principalul criteriu care va conta la angajare. O noutate în top 3 criterii este Cunoașterea limbii engleze.

Procesul de recrutare poate fi unul complex și time consuming așa că nu te lăsa descurajat, cu

siguranță odată ce vei căpăta un pic din experiența interviurilor și a interacționării cu angajatorii te vei simți mai mult în largul tău și vei reuși să depășești aceste momente.

 

SURSA: RAPORTUL “PIAȚA FORȚEI DE MUNCĂ ÎN 2020”, REALIZAT DE HIPO.RO; Career Guide – Graduate & Internship 2020

 

Elaborat,

Florentina Tache

Responsabil feedback, angajabilitate şi piaţa muncii

Share this post