IDENTIFICĂ-ŢI SKILL-URILE CARE ÎŢI CRESC ŞANSELE DE ANGAJABILITATEA ÎN 2020

IDENTIFICĂ-ŢI SKILL-URILE CARE ÎŢI CRESC ŞANSELE DE ANGAJABILITATEA ÎN 2020

Nu îți poți găsi un job fără a avea experiență de muncă,dar nimeni nu te angajează pentru că nu ai deja experiență? Nu este cazul să te descurajezi, întrucât există numeroase situații în care experiența nu contează atât de mult pentru angajator, ba dimpotrivă, poate lucra în avantajul tău și al companiei pentru care aplici.

Vârsta nu reprezintă însă o garanţie pentru angajator a faptului că tu într-adevăr prezinţi avantajele pe care le caută. Astfel, trebuie să-i dovedești că tu ești ceea ce caută

și că va obţine de la tine toate aceste beneficii. Iată ce reprezintă fiecare caracteristică în parte și ce poţi face pentru a o scoate în evidenţă:

ADAPTABILITATEA SAU CAPACITATEA DE „COPING WITH NEW”

 Într-o perioadă în continuă schimbare nu este de mirare că adaptabilitatea sau capacitatea de “coping with new” se află pe prima poziţie în ceea ce privește skill-urile care pot crește șansele de angajabilitate. Tinerii sunt învăţaţi să exploreze și să descopere singuri. Spre deosebire de generaţia anterioară, aceștia au avut acces instant la informaţie, pe cele mai variate subiecte și au învăţat să se orienteze singuri. O minte deschisă este, de multe ori, mult mai receptive și mai conectată la ultimele schimbări. Astfel, ideea de ADAPTABILITATE devine principalul punct forte al generaţiei tale. Implică-te în proiecte cât mai diverse și demonstrează că ai capacitatea de a te adapta la noile provocări.

PROACTIVITATEA

 Îţi poţi dezvolta această competenţă dacă ești hotărât! Exersează-ţi capacitatea de a lua decizii de fiecare data când ești pus în faţa uneia, nu evita să le iei și nu lăsa pe alţii să le ia în locul tău. Preia iniţiativa unor proiecte de grup, iniţiază proiecte personale iar dacă te nemulţumește ceva la viaţa ta de student, căminist, adolescent, gândește-te la ce poţi face concret pentru a schimba ceva și implementează-ţi ideea chiar dacă îţi vor veni gânduri de genul “eu sunt prea mic ca să fac o diferenţă!”

Ține minte faptul că o persoană proactivă este acea persoană care are suficientă determinare pentru a crea contextual favorabil și a acţiona astfel încât să-și atingă obiectivele.

SOLUŢIONAREA PROBLEMELOR COMPLEXE

 Cei care deţin această abilitate, construiesc abordări logice pentru a rezolva probleme, pentru a gestiona oportunităţile sau situaţiile imediate, bazându-se pe propria pregătire și pe cunoștinţe, dar căutând și alte referinţe sau resurse.

Chiar dacă nu ai reușit încă să acumulezi experiența necesară, există câteva atuuri pe care companiile le caută la tine, iar 88% dintre angajatori consideră că un tânăr poate aduce beneficii companiei.

Iată care sunt principalele abilități pe care angajatorul le urmărește la un tânăr în 2020:

  • 26% sunt de părere căadaptabilitatea sau capacitatea de „coping with new” se află pe prima poziție în ceea ce privește skill-urile care cresc șansele de angajare;
  • 12,4% apreciază proactivitatea tinerilor care au inițiativa de a acționa și au idei creative;
  • 10,8% preferă să angajeze un tânăr cu capacități de soluționare a problemelor complexe;
  • 10,4% sunt în căutarea tinerilor care au deschidere spre învățarea continuă;
  • 9,7% consideră necesar ca tinerii să dețină inteligență emoțională;
  • 7,7% caută tineri care au competențe de lucru în echipă, care respectă drepturile și convingerile colegilor;
  • 6,1% apreciază gândirea analitică a tinerilor, necesară pentru a genera soluții eficiente.

ÎNVĂŢAREA CONTINUĂ

Trăim într-o lume în continuă schimbare, iar la asta se adaugă ritmul alert în care se schimbă lucrurile în România.

La noile tehnologii și descoperiri care apar aproape la fiecare minut se adaugă schimbările din sistemul juridic și din economia României.

Singurul mod prin care companiile pot face faţă acestui ritm alert este învăţând și reușesc să facă acest lucru numai dacă au angajaţi care au capacitatea de a absorbi rapid și eficient informaţiile, prin învăţarea continuă. Cere feedbackul colegilor și prietenilor tăi cu privire la punctele tale slabe și tari. Compară-le cu imaginea ta despre tine și pe baza concluziilor, propune-ţi obiective de dezvoltare personală. Evaluează periodic progresul făcut. Fă din citit un obicei zilnic – nu numai cărti, ci orice îţi stârnește interesul.

INTELIGENŢA EMOŢIONALĂ

Inteligenţa emoţională este o inteligenţă socială sau interpersonală care permite oamenilor să își recunoască propriile emoţii, dar și pe ale celorlalţi. Mai mult, inteligenţa

emoţională este cea care ne face să diferenţiem între multitudinea de emoţii pe care le simţim sau pe care le percepem la ceilalţi și ne ajută să luăm deciziile potrivite în situaţii concrete. Spre deosebire de inteligenţa cognitivă, cea emoţională poate fi învăţată și îmbunătăţită de-a lungul vieţii. Specialiștii în recrutare folosesc din ce în ce mai mult testele de identificare a nivelului de inteligenţă emoţională a candidaţilor pe care îi intervievează pentru că aceștia se vor descurca mai bine la locul de muncă.

LUCRUL ÎN ECHIPĂ

Munca în echipa este o competenţă care se regăsește în cerinţele pentru aproape fiecare post disponibil într-o companie. Specialistul în recrutare analizează această competenţă pe parcursul procesului de selecţie, utilizând diferite mijloace de investigare: întrebări specifice care evaluează capacitatea de interrelaţionare personală și de înţelegere a nevoilor persoanei cu care interacţionează.

 

SURSA: RAPORTUL “PIAȚA FORȚEI DE MUNCĂ ÎN 2020”, REALIZAT DE HIPO.RO; Career Guide – Graduate & Internship 2020

Share this post